Хор "Ставрос" колядував у с. Велике Колодно


«З нами Бог, розумійте народи, і покоряйтеся, бо з нами Бог»

У суботу 30 грудня на запрошення організаторів хор "Ставрос" відвідав село Велике Колодне, де у Народному домі відбувся Різдвяний хоровий фестиваль «З нами Бог», учасниками якого були надзвичайні творчі колективи:

Зведений ансамбль бандуристок "Струни серця" Львівського фахового коледжу культури і мистецтв та "Галичанка" Львівського торговельно - економічного університету ( керівник - Руслана Дробот, концертмейстер - Мирослава Медвецька).

Народна хорова капелла “Надбужанка” Кам'янка-Бузького народного дому (керівник - Богдан Ковалюк)

Зразковий аматорський дитячий хор “Аксіос" Народного дому с.Жовтанці (керівник - Марія Гунька).

Хор “СТАВРОС” Львівського ставропігійного братства св. ап. Андрія Первозванного (керівник - Руслан Ляшенко).

Жіночий хор «Грація» Львівського фахового коледжу культури і мистецтв (керівник - Анна Немерко).

Народний аматорський камерний хор “Кристинопіль” Червоноградського народного дому (керівник - Наталія Зіньків).

Молодіжний хор “Слідами Херувимів” церкви св.муч. Віри, Надії, Любові та їх матері Софії м.Львів (керівник- Юлія Дума).

Народний аматорський хор ім.Євгена Козака Народного дому с.Велике Колодно Жовтанецької ТГ (керівник - Роман Лоза, концертмейстр- Марія Максимишин).

Фестиваль розпочався із вшанування усіх загиблих Героїв та з молитви «З нами Бог» за перемогу та мир в Україні. Із вітальним словом та благословенням усіх учасників фестивалю звернувся митрофорний протоієрей отець Микола Єрмішин.

Далі на сцені лунали надзвичайні колядки, щедрівки, віншування та побажання Перемоги у Новому Році та справедливого миру для України.

Із вітальним словом до учасників фестивалю та глядачів звернулись голова Жовтанецької сільської ради Ярослав Деркач, завідувачка відділу народної творчості комунального закладу Львівської обласної ради Навчально-методичного центру культури і мистецтв Львівщини​ , заслужений працівник культури України Ольга Дуляба та методист центру Соломія Шуляр, Заслужений працівник культури України Євген Заставний.

Усі творчі колективи нагороджені подяками Жовтанецької сільської ради, Навчально-методичного центру культури і мистецтв Львівщини​ та авторськими книгами Євгена Заставного.

Дякуємо нашим ЗСУ за можливість колядувати та популяризувати українську культуру, фольклор, традиції. Дякуємо усім гостям за донат на ЗСУ.

Додатково, фестиваль «З нами Бог» відбувся в рамках відзначення 5-ої річниці присвоєння почесного звання «Народний аматорський колектив» хору імені Євгена Козака Народного дому села Велике Колодно.