ЗАЯВА МИТРОПОЛИТА МАКАРІЯ УАПЦ


Митрополит Львівський Макарій, керуючий Рівненсько - Волинською та Таврійською єпархіями УАПЦ разом із священнослужителями та вірними даних єпархій, засуджує насильницькі дії влади проти населення, особливо над українською молоддю в ніч з 29 на 30 листопада, які мирно перебували на Київському євромайдані.

Важко збагнути і прикрим є той факт, що вища влада нашої Країни та силові структури просячи вибачення і обіцяючи за декілька днів розслідувати та покарати винних у побитті молоді, журналістів, а натомість роблять інше, миттєво порушила судові справи відносно людей що стояли на майдані, а ті що примінили силу до людей не покарані досі.

Ми закликаємо владу не застосовувати насильницькі методи до громадян України котрі мирно висловлювали свою думку, прислухатись до вимог людей та почати переговори для врегулювання протистояння без насильства й пролиття крові.

Ввірені мені священнослужителі вищевказаних єпархій, що виступають за підписання договору Євроінтеграції були повідомлені та 1 грудня в усіх церквах на богослужіннях молились за побиту молодь, за всіх тих хто постраждав на майдані. А 8 грудня в церквах на богослужіннях молитимуться за мирне врегулювання цього протистояння, також благословляю після служби всім відслужити молебень за порозуміння.

 

МИТРОПОЛИТ Львівський МАКАРІЙ, керуючий Рівненсько – Волинською і Таврійською Єпархіями.