Різдвяна візитація полтавських громад


На другий день різдвяних свят, 8 січня 2013 р., архиєпископ Харківський і Полтавський Ігор (Ісіченко) в супроводі голови Харківського крайового братства апостола Андрія Первозваного п. Вадима Приходченка та іподиякона Ігоря Капустянського відвідав Полтаву.

В церкві вмч. Юрія Переможця було відправлено Архиєрейську Святу Літургію. Владиці співслужили прот. Ігор Литвин, настоятель Свято-Юріївської парафії м. Полтава, та о. Василь Крупа, настоятель Свято-Миколаївської парафії с. Глибока Балка. Архиєпископ Ігор привітав прот. Ігоря Литвина з 15-річчям його священичого служіння в Свято-Юріївській парафії, відзначив жертовність його служіння Христовій Церкві, мудрість пастирської опіки над громадою. Відбулася зустріч владики з парафіянами. Архиєпископ Ігор поділився своїми міркуваннями про місію християнина в сучасному суспільстві, відповів на численні питання. Він закликав захищати себе від спокуси ненависті до співвітчизників, які належать до інших конфесій або визнають інші суспільні цінності.

Архиєпископ Ігор відвідав Свято-Миколаївську церкву села Глибока Балка Решетилівського району на Полтавщині. Настоятель о. Василь Крупа розповів про проблеми сільської парафії, поділився своїми планами на майбутнє.

www.uapc.org.ua/ua/news/