Гуцули спорудять у Львові дерев’яний храм УАПЦ


На вулиці Полтв’яній (мікрорайон Сихів)у Львові віряни Української Автокефальної Православної Церкви зведуть храм. Під майбутнє будівництво релігійній громаді УАПЦ парафії великомученика Юрія Переможця у постійне користування дали земельну ділянку площею 7,5 сотки

За розмірами сакральна споруда не буде великою, але матиме свою особливість: її збудують з дерева. ”З благословення владики Макарія (Малетича), Митрополита Львівського УАПЦ, релігійна громада вирішила збудувати новий храм, який носитиме ім’я святого великомученика Юрія Переможця, — розповів протоієрей Роман Грабар, настоятель релігійної громади УАПЦ парафії великомученика Юрія Переможця та вмч Димитрія с. Городиславичі Пустомитівського району.

Упорядкувавши усі документи щодо земельної ділянки, навесні встановимо на цьому місці хрест і з Божою допомогою розпочнемо будівництво”. Священик каже, що до Львова спеціально запросять майстрів з Гуцульщини — з Космача, які мають чималий досвід будівництва дерев’яних церков.

“Якщо вистачить місця, то біля храму збудуємо невеликий дитячий майданчик, — додав священик Роман Грабар. — Встановимо і лавочки, щоб батьки могли посидіти і відпочити, допоки діти граються”. Будуватимуть церкву за кошти благодійників.

Сьогодні у Львові 24 храми УАПЦ.