Різдвяне послання Постійної конференції єпископів поза Україною


На Різдво Господа Бога нашого і Спасителя Ісуса Христа – 2012 До улюблених священнослужителів, монахів та вірних Української Православної Церкви поза межами України та наших українських православних братів і сестер в Україні:

ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ! СЛАВІМО ЙОГО!

Вітаємо вас, наші улюблені діти, у цей світлий і радісний день Різдва Господа нашого і Спасителя Ісуса Христа! Христос — Спаситель світу – сьогодні являється як Христос-Немовлятко до всіх наших земних сімей. Нехай мир і злагода чудодійних святих різдвяних днів наповнять наше життя! Шукаймо радості, потіхи і допомоги у Вифлиємській печері де “ангели співають” і “прославляють новонароджене Дитя”.

Від глибини наших сердець і душ ми бажаємо вам тієї теплоти, миру і радості, що походить від Немовлятка, бо як ми співаємо у нашій давній українській різдвяній колядці: “З нами Бог”, “Нова радість стала, яка небувала”, бо “ У Вефлеємі нині новина — Пречиста Діва Сина породила”! У всьому світі, де є наші українські православні парафії чи то в Сполучених Штатах Америки, Канаді, Європі, Південній Америці, Центральній Америці, Австралії/Новій Зеландії, чи то на Україні - “Небо і земля сьогодні торжествують, ангели й люди весело святкують” бо ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ!

Нехай небесна Вифлиємська зірка, яка привела трьох царів до печери вифлиємської, завжди провадить вас, дорогі брати і сестри, по дорозі Божої Істини до почесного життя і праці:

Бог Предвічний народився!

Прийшов днесь із небес,

Щоб спасти люд свій весь,

І утішився.

Від самих перших років Християнства ця найстаріша українська колядка лунає по всій нашій Україні. Вона розказує нам про довгожданного Спасителя світу — Ісуса Христа так, як і пророкували старозавітні пророки - “спасти все людство”. Пророк Даниїл навіть вказав точний час народження Месії-Спасителя. Від Різдва Ісуса Христа почався новий календар історії.

Першими, хто прийшли поклонитися Христові у Вифлиємі, були прості пастухи, а потім прийшли три царі, які принесли із собою дари Христу-Дитині: золото — символізує любов і відданість, ладан —молитву і миро —терпіння. Отож, принесімо Всемогутньому Богові під час цих чарівних Різдвяних днів золото відданості Закону Божому, кадило, наповнене нашою побожністю та святістю життя і миро могутнього терпіння та зусиль за перемогу Бога та наших національних скарбів і цінностей.

Справді, “нова радість стала”, і “ У Вифлиємі нині новина — Пречиста Діва Сина породила”, “Небо і земля нині торжествують”, бо Бог так полюбив людство, що Він сам став одним з нас. Бог попередив трьох царів про злий намір Ірода і вони повернулися до своїх країв іншою дорогою. Сьогодні Бог нагадує нам — Своїм людям — про сучасних злих «іродів», котрі творять зло і гріх — і показує нам іншу дорогу, вічний шлях до нашої справжньої мети — до вічності.

Отже, і ми сьогодні зробимо тверде рішення так, як зробили три царі – ніколи не ступати на дорогу, котра веде до атеїстичного, бездуховного життя, знищення Божої Істини. Нехай світло Вифлиємської зірки завжди провадить нашу життєву подорож.

ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ! СЛАВІМО ЙОГО!

+ ЮРІЙ, Митрополит Української Православної Церкви Канади

+ АНТОНІЙ, Митрополит  Української Православної Церкви США

Місцеблюститель Української Православної Церкви в Діаспорі

+ ІОАН, Архиєпископ Української Православної Церкви в Діаспорі

+ ЄРЕМІЯ, Архиєпископ  Української Православної Єпархії Бразилії та Південної Америки

+ ІЛАРІОН, Єпископ  Української Православної Церкви Канади

+ АНДРІЙ, Єпископ  Української Православної Церкви Канади

+ ДАНИЇЛ, Єпископ  Української Православної Церкви США