Українці взяли участь у міжнародному фестивалі в Румунії


26 серпня 2012 р. в Румунії в українському селі Вишня Рівня (Rona de Sus) відбувся 2-й міжнародний фестиваль церковної пісні. Організатором заходу стала Асоціація православного хору церкви Різдва Богородиці «Хвалим Господа» с. Вишня Рівня.

Участь взяли усі мармороські парафії українського вікаріату Румунської православної церкви та два колективи з України: дитячий парафіяльний румунський колектив із с. Солотвино (Закарпатська область) і хор Львівського Ставропігійного братства св. ап. Андрія Первозваного.

Фестиваль розпочався із св. Літургії у місцевій православній церкві у супроводі хорів с. Вишня Рівня та м. Львова.

Як зазначив о. Юрій Альбінчук у привітальному слові до учасників, що любов до Бога та церковної пісні поєднала українців Марморощини та України. За словами організатора центром проведення фестивалю Вишня Рівня стала не випадково, адже в селі проживає понад 3,5 тисяці українців.

У вітальному слові до гостей директор місцевої школи п. Лоредана Лушкан подякувала львів’янам за їхню присутність у житті її вихованців, адже у лютому цього року із колядами діти із с. Вишня Рівня відвідали Львів, де виступили в Успенській церкві та на 15-му міжнародному фестивалі «Прощання з колядою», який організовує Львівське Ставропігійне Братство св. ап. Андрія Первозваного.

Завершився фестиваль виступом місцевого дитячого хору «Хвалим Господа», який налічує 45 осіб.

Для усіх учасників звучали теплі слова подяки та традиційне мармороське многоліття.

Юрій Федів