Погром каплиці парафії УАПЦ, Богоявлення Господнього, у м. Кам'янці-Подільському


17-го червня 2012 року о 8:30, до каплиці парафії УАПЦ, Богоявлення Господнього у м. Кам'янці-Подільському, коли мали служитись часи, прибуло три авто з отцем Валерієм Коваленко і його прибічниками, які зайшли у каплицю-вагончик і почали казати що це їх парафія, і т.п., зав’язалась емоційна суперечка, служба була зірвана. Прибула міліція. З боку парафіян о.Ігоря Герія була написана відповідна заява, скерована до правоохоронних органів.

24-го червня отець Валерій Коваленко підпер своїм авто церковну браму таким чином, що пройти до вагончика було неможливо.  Отець Ігор Герій спільно з парафіянами відслужив акафіст біля церковної огорожі. Були два міліціянти, котрі не те що не допомогли навести порядок, а навіть так виглядало, що вони підтримували Коваленка. Була написана чергова заява у міліцію з боку парафіян о.Ігоря Герія про дану ситуацію.

29-го червня о 19:30 два чоловіки, зірвавши замки з брами, вдерлись з допомогою лома  до вагончика і розтрощивши те, що в ньому було, повиносили і поскидали на купу біля хреста. Парафіянами була написана чергова заява у міліцію.

1-го липня, за ініціативою отця Геннадія Лапчука, для підтримки парафіян були запрошені онуки і знайомі наших парафіян - п’ятеро молодих чоловіків. В цей день, подібно як це було 24-го червня, отця Ігоря та його парафіян на церковну територію не пускав отець Коваленко, ставши у брамі. Були присутні два представники державних органів, котрі як і в минулі рази були абсолютно бездіяльними.

По тому, як вмовляння парафіянами міліціянтів забезпечити доступ на територію церкви не принесло бажаного результату, пан Григорій з дозволу отця Герія кусачками відновив доступ до церковної території, завдяки чому парафіяни змогли відслужити молебень біля хреста. Парафіянами була написана чергова заява про дії Коваленка і бездіяльність міліціянтів.

Фотозвіт розміщено за адресою: https://picasaweb.google.com/114248405139296196234/20120629

 Джерело: uapc.org.ua/ua/news/