За останні три місяці у Львівській єпархії освячено три нові храми


За повідомленням Львівського єпархіального управління УАПЦ за останні три місяці у єпархії Владикою Макарієм освячено три новозбудовані храми.

Найкоротший термін побудови церкви В’їзду Господнього у Єрусалим у с. Кутище Підкаменського деканату – 6 місяців. Після пожежі старовинного храму до побудови приєдналися усі вірні з нашої єпархії, а також Львівсько-Сокальської УПЦ КП - зазначено діловодом о. Тарасом Солуком.

У червні 2012 р. освячено дерев’яну церкву Різдва Христового у м. Турці, побудованої у бойківському стилі. «У тому, що храм побудовано практично за 4 роки, величезна заслуга багаточисельних спонсорів і меценатів, яких було запрошено на освячення. Офірували, хто скільки міг. І з Божою поміччю мрії стали реальністю» - зазначив о. Микола Різак, настоятель церкви. У місті є два храми УПЦ МП, 1 – УГКЦ та 1 РКЦ.

12 липня 2012 р. освячено храм Свв. апп. Петра і Павла с. Кам’янка-Липник Жовківського району. Будівництво розпочалося 10.06.2007 р. після переходу священика у 1998 р. з частиною громади села до УГКЦ. «Ми вдячні Богу за Його допомогу та добрим людям, бо наша громада нараховує тільки 42 родини, а за 5 років ми маємо свій новий храм» - зазначив настоятель церкви о. Богдан Прус.

Загалом з початку 2012 р. у Львівській єпархії УАПЦ митрополитом Макарієм освячено 4 новозбудовані храми.