Квіти Біблії у Львові


З 15 по 28 липня 2012 р. у приміщенні Марійського товариства м. Львова Львівське Ставропігійне Братство св. ап. Андрія Первозваного спільно із Фондом «Проект любов» (Вінніпег, Канада) презентує мистецтво однієї з найвідоміших художниць Канади українського походження п. Лариси Цимбалюк-Челядин. На виставці представлені репродукції акварельних робіт мисткині з серій "Квіти Біблії" та "Праця жінки". Зокрема серед квітів Біблії, а у книзі згадано близько 150 видів квітів, пані Цимбалюк-Челядин часто відображала у своїх творах лілії.

Серія картин «Квіти Біблії» написані до 2000 Різдва Христового. З благословення Митрополита Василія Федака та егідою Української Православної церкви у Канаді картини за перший рік  побачило близько 250 000 людей у Канаді та США.

У Львові працю Лариси Челядин-Цимбалюк представлено вперше.

Виставку відкрив виступом о. Василь Луцишин – проректор Львівської духовної семінарії та віце-президент Всеукраїнського Біблійного товариства. У своєму слові священик розповів про творіння Боже, його красу та наголосив на бережному ставленні до Божого дару. «Бог дав гармонію природи, красу цвіту, і ніхто з людей не може зрівнятися тою пишнотою і внутрішньою красою, цим поєднанням як квітка, яка милує око відчуттям краси та радує серце ніжністю і теплотою».

Відомий львівський  іконописець Кость Маркович відзначив жіночність у картинах Лариси Цимбалюк-Челядин.

З привітальним словом виступила п. Стефанія Шабатура, голова Марійського товариства «Милосердя» та Юрій Федів, організатор проведення виставки який наголосив на важливості співпраці українців з України і діаспори: «Перший крок один одному за довгі роки ми робимо сьогодні, ми показуємо, що українці незалежно від того де народилися і де мешкають – єдині. Їх єднає віра в Бога і внутрішній сильний духовний світ. Бог є у нашій душі, слові, дії і Він сьогодні всіх нас поєднав у цій залі».

Духовним піснеспівом супроводжував відкриття виставки хор Львівського Ставропігійного Братства св. ап. Андрія Первозваного.