Владика Макарій готовий їхати на захист мови в Київ


Владика Макарій (Малетич), Митрополит Львівський УАПЦ заявив 8 липня на молебні за українську мову у Львові, що готовий вирушити на захист мови з людьми до Києва. «Я не закликаю на ніщо, але як ви згуртуєте похід на Київ, я піду разом з вами», – сказав він.

«20 років ми просвяткували у незалежній Україні. Мабуть, ще мало. Щоб Україна стала могутня, славна і українці були однодумці, мабуть, потрібно ще 20 років. За 40 років ізраїльський народ вимер у пустелі,народилося нове покоління і тоді знайшло обіцяні землі… Те, що зараз робиться в Україні – це ягідки, буде ще більше. Якщо у ВРУ деяка партія набере більшість – побачите, що буде. Нас перевіряють – чи ми теплі, чи холодні, чи гарячі…», – сказав Владика Макарій.

Він відзначив, що з 2002 року працює на Півдні України, і там є прогрес серед молоді – вона намагається говорити українською.

«Думаю, що Господь нас згуртує, і ми своє національне відстоїмо будь-якими способами. Дорогі мої, кріпімося, гуртуймося, щоб ми духовно не розслабли. Бо нашим розслабленням скористаються. І виникне не лише мовне питання, а й інші, які будуть загрожувати нашій Україні», - зазначив Владика Макарій.


Нагадаємо, сьогодні у Львові біля пам’ятника Шевченку пройшов молебень за українську мову.

Додамо, біля Українського дому у Києві продовжується акція прихильників на захист української мови. Біля будівлі перебувають 70-80 осіб, в тому числі п’ятеро, які оголосили голодування.

Нагадаємо, 3 липня Верховна Рада прийняла закон «Про засади державної мовної політики».  За закон про державну мовну політику  проголосували 248 народних депутатів. Цим законом російській мові надається статус регіональної у 13 областях України.

Джерело: zaxid.net/home/showSingleNews.do