У Золочеві на Заріччі відбувся концерт духовної пісні


27 травня 2012 р. у м. Золочеві при парафії св. Софії (настоятель о. Василь Саган, золочівський декан) відбувся культурно-просвітницький захід, присвячений матерям.

Завдяки зусиллям громади, Львівського ставропігійного Братства св. ап. Андрія Первозваного та золочівського квартету «Левит»  присутні мали змогу почути Богородичні піснеспіви, через пісню полинути в дитинство, відчути радість безтурботних малих літ, ласку і любов матері та водночас і гіркоту втрати з часом найдорожчих у житті людей.

Оскільки 22 травня українці вшановують день перепоховання Тараса Шевченка, разом із усіма присутніми братський хор виконав декілька шевченківських пісень, згадавши поезію і силу духу великого сина України.

Між піснеспівами поезію читали вихованці парафіяльної недільної школи, а із заключним словом до присутніх звернувся о. Василь Саган.

Спільним виконанням усіх колективів молитви за Україну «Боже великий, єдиний» завершився святковий концерт.

Після урочистого заходу собором священиків золочівського деканату Львівської єпархії УАПЦ було відслужено панахиду за Блаженнішим митрополитом Констянтином, главою УПЦ в США, УАПЦ в діаспорі і духовного покровителя УАПЦ в Україні (похорон відбувся у суботу 26.05.2012 р.) та за Борисом Возницьким  (герой України, академік НАН України, директор картинної галереї м. Львова, лауреат національної премії ім. Т.Г. Шевченка), який все своє життя трудився для збереження архітерктурної і мистецької спадщини Галичини, відродив з небуття Золочівський, Олеський та Підгорецький замки (похорон відбувся в п’ятницю 25.05.2012 р.).

У заключному слові о. Василь Саган нагадав присутнім про великий вклад у розвиток духовності і мистецтва покійних, про неоціненний скарб, який вони залишили для майбутнього покоління.