Православні автокефальної Церкви вшанували у Харкові 100-річчя Ярослава Стецька - голови проводу ОУН


19 січня 2012 р. виповнилося 100 років від дня народження Ярослава Стецька - голови проводу ОУН (р), довголітнього лідера Антибільшовицького блоку народів. З цієї нагоди 12 лютого в Свято-Дмитрівському катехитично-пастирському центрі Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ (зареєстрована як УАПЦ(о)) пройшла урочиста академія, повідомляє сайт єпархії.

Перед її початком було відправлено панахиду за Ярославом Стецьком. Академію відкрив вступним словом архиєпископ Ігор (Ісіченко). Учасників представила організатор академії Ольга Різниченко. Через транспортні проблеми не зміг прибути голова Східноукраїнського дослідницького центру "Спадщина" В'ячеслав Труш з Лозової, але його доповідь виголосив голова Харківського крайового братства апостола Андрія Первозваного Вадим Приходченко.

Професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка, провідний український історик Володимир Сергійчук презентував свої публікації з новітньої історії України та передав книги в подарунок для Харківської єпархіяльної бібліотеки. Проф. Володимир Сергійчук виголосив доповідь "Соборницькі орієнтири Ярослава Стецька".

 З доповіддю "Націоналіст як християнин і революціонер у творах Ярослава Стецька"  виступив також член Молодіжного націоналістичного конґресу Олексій Слободянюк. А Ольга Різниченко запропонувала слайд-презентацію "Ярослав Стецько - Президент Антибільшовицького Блоку Народів".

Джерело: www.religion.in.ua/news/ukrainian_news/14601-pravoslavni-avtokefalnoyi-cerkvi-vshanuvali-u-xarkovi-100-richchya-yaroslava-stecka-golovi-provodu-oun.html