27 листопада 2010 року


Делегація Львівського ставропігійного Братства св. ап. Андрія Первозваного відвідала Богоявленську громаду УАПЦ м. Кам’янця-Подільського Хмельницької області.

Саме цього дня парафія відзначає свій другий храмовий праздник – новомучеників український. Ще в 1997 р. на помісному соборі, очолюваного Патріярхом Димитрієм, було канонізовано митрополита Василія Липківського та духвенство, визначено вшановувати па’мять мучеників за віру замордованих комуністами у 1930-х роках понад 30 єпископів, 3,5 тис священиків та десятки тисяч вірних УАПЦ.

Водночас це сумне свято, бо багато людей поклали своє життя за Святу Церкву, та водночас ми маємо молільників за нас, вірних Української автокефальної православної церкви.

На запрошення настоятеля громади о. Ігоря Герія окрім братчиків прибули розділити радість праздника священики із членами церковних комітетів сусідських парафій УПЦ КП та УГКЦ.

Це храмове свято зібрало вірних більшості парафій УАПЦ Хмельницької єпархії (Хмельницького, Ярмолинецького, Дунаєвецького та Кам’янець-Подільського районів).

Від духовенства єпархії настоятеля та громаду із праздником привітав митр. прот. Богдан Кохман, настоятель Івано-Богословської парафії с. Лехнівка Ярмоленецького району.

Від братства та львівської православної громади привітальне слово виголосив голова Успенського братства, заступник голови Львівського Ставропігійного Братства св. ап. Андрія Первозваного Юрій Федів.

Завешилося святкування уставним многоліттям для парафіян та соборною панахидою за новомучеників УАПЦ та жертвами голодомору-геноциду українського народу 1932-33 рр.

 Власний кореспондент