Глава ПЦУ очолив молитву на могилі Патріярха Димитрія - ініціатора створення та утвердження Автокефалії Православної Церкви України


11 квітня Блаженніший Епіфаній відвідав першу українську православну громаду України - парафію свв. апп. Петра і Павла м. Львова.

Блаженнішого Владику зустрів у храмі о. настоятель митр. прот. Микола Кавчак, один із перших священиків ІІІ відродження УАПЦ 1989 р. 

Історичний храм, з якого розпочалося українське духовне пробудження, щиро цього дня прийняв першоієрарха ПЦУ.

Блаженніший Митрополит Епфіаній очолив молитву на могилі Патріярха Димитрія, який знайшов вічний спочинок біля стін свого рідного храму.

Разом з Предстоятелем молилися митрополит Львівський Макарій, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, духовенство Львівщини та місцеві віряни.

Звертаючись до присутніх, Митрополит Епіфаній відзначив неабиякий внесок засновників та будівничих автокефального руху у справу становлення незалежної Помісної Української Православної Церкви.

"Ми йшли різними шляхами, але дійшли до одного джерела - Томосу про автокефалію нашої Української Православної Церкви. Ви зробили дуже багато, тому що в той нелегкий час прийняли на себе тягар важливих рішень. Зараз Церква поклала відповідальні обов'язки на мене, але я надихаюся вашою підтримкою і вірю, що ми разом розбудовуватимемо Українську Автокефальну Помісну Православну Церкву, яка буде визнана усіма іншими Православними Церквами", -  зазначив Блаженнійший Владика.

"Ми молимося за тих, хто вже відійшов у вічність, бо ми їх любимо та шануємо і саме в молитві можемо виявити свою любов. Завдяки таким ієрархам, як Патріарх Димитрій, ми сьогодні маємо ці визначні плоди - автокефалію нашої Православної Церкви України", - підсумував Предстоятель.

Слова вдячності від родини Патріярха Димитрія, яка чисельно прибула в цей день на молитву склав п. Данило Ярема, почеснмй консул Франців у м. Львові.

Напередодні в Успенському храмі м. Львова членами Благодійного фонду ім. Патріярха Димитрія  онуком Патріярха проф. Костем Марковичем та о.д. Юрієм Федівим Предстоятелю було подаровано монументальну працю Патріярха Димитрія "Іконопис Західної України" та нову книгу про життєвий шлях Владики, яка вийшла у світ 9 квітня.