Угорницький монастир на Івано-Франківщині урочисто відзначив 15-ліття відродження


19 серпня в день престольного празника Угорницький Свято-Преображенський чоловічий монастир  (с. Угорники Коломийського району Івано-Франківської області) урочисто відзначив 15-ліття відновлення чернечого життя.

Напередодні свята священики УАПЦ Отинійського деканату організували велелюдну пішу прощу до святині, у якій взяли участь багато православної  молоді з Коломийщини і Косівщини.

У день святкування ювілею св. Літургію очолив Митрополит Галицький Андрій, керуючий Івано-Франківською єпархією УАПЦ у співслужінні єпископа Коломийського Павла та духовенства Івано-Франківської і Львівської єпархій УАПЦ.

Мелодійно св. Літургію супроводжували хори із Покровського собору м. Івано-Франківська (диригент Юлія Гунчак) та "Оранта" із Ставропігійної Успенської церкви м. Львова (диригент Любов Вальчак).

На малому вході з благословенян Предстоятеля УАПЦ священослужителів єпархії було нагороджено черговими нагородами.

Змістовну і повчальну проповідь виголосив митр. прот. Ігор Бурмило - настоятель Успенської ставропігійної церкви м. Львова.

У вітальному слові до братії монастиря і вірних, які прибули розділити радість із ченцями Митрополит Андрій згадав про історичну і духовну цінність, яку має Угорницький монастир, адже саме в цій святині розпочинали монаше хиття святі Іов Почаївський і Іов Манявський.

Із батьківським благословенням Митрополит Андрій вручив подяки жителям і уродженцям с. Угорники, які подарували для монастиря землю, жертводавцям і благодійникам, які разом із братією працюють на розвиток святині.

Біля пам'ятного знаку Небесної сотні духовенством було відслужено Літію за новітніх героїв України і алеєю Небесної Сотні (кожне дерево посаджене у пам'ять героя-уродженця Івано-Франківщини) пройшли хресним ходом до цілющого джерела Двіньоха, де було освячено фрукти, які принесли із собою вірні.