У Полтаві УАПЦ вшанувала Патріярха Мстислава


28 квітня Предстоятель Української Автокефальної Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Макарій очолив святкові заходи у м. Полтаві, які були приурочені пам'яті Першого Патріярха України УАПЦ Святійшого Мстислава Скрипника.

Захід відбувся у приміщенні Полтавського краєзнавчого музею ім. Василя Кричевського.  Митрополита Макарія супроводжував Голова Львівського ставропігійного братства св. ап. Андрія Первозваного о.д. Юрій Федів.

При вході у музей Митрополита Макарія зустріли Архієпископ Харківський і Полтавський Високопреосвященіший Афанасій та Голова департаменту культури і туризму Полтавської ОДА Валентина Вождаєнко.

У вітальному слові було висловлено вдячність за візитацію Полтавщини та вшанування пам'ять великого подвижника УкраЇни Патріярха Мстислава.

Митрополит Макарій у вітальному слові подякував за теплу зустріч, яку організувала полтавська громада, висловив впевненість у створені Помісної церкви, яку мріяв побачити Патріярх Мстислав і що було ціллю Його життя.

Архієпископ Афанасій у своїй доповіді зупинився на постаті Патріярха Мстислава, на труднощах, здобутках у розбудові України як держави, Української Церкви та великих втратах у родині.

Святкову програму провадила п. Валентина Шемчук. У святкових заходах взяли участь тріо бандуристів "Вишиванка", Хор Полтавського музичного училища ім. М.В. Лисенка під орудою п. Ганни Оксениченко, Зразковий аматорський фольклорний ансамбль “Джерельце” Житомирського обласного Центру народної творчості під орудою п. Ангеліни Несторової, Пісенно-танцювальний ансамбль «Полтава» Полтавської обласної філармонії, а також хор Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ, дитячий колектив "Дивограй" с. Івашківці Полтавського району, та дитячий колектив "Янголи з небес" Івонченців Полтавського міського будинку культури.

Наприкінці заходу Митрополит Макарій висловив вдячність полтавчанам за участь у академії, присвяченій 120-річчю від дня народження Патріярха Мстислава та 25-річчю його упокоєння, нагородив колективи благословенними грамотами та висловив вдячність керівнику департаменту культури і туризму на високий розвиток культури на Полтавщині.