Нова хвиля інформаційної війни проти УАПЦ


Патріархія УАПЦ повідомляє, що в інформаційний простір випущено новий провокативний матеріал проти УАПЦ та її Предстоятеля Блаженнішого Митрополита Макарія щодо звернення Глави УАПЦ до Патріарха Московського Кирила. Даний матеріал активно поширює так звана «помічниця» покійного Митрополита Мефодія Наталя Шевчук на підконтрольних їй сайтах.

Жодного  звернення до Патріяарха Кирила Глава УАПЦ Блаженніший Митрополит Макарій не надсилав та не має наміру цього робити.

Позиція Глави УАПЦ є чіткою та непохитною із жовтня 1989 р., коли ще як священик о. Микола Малетич відійшов від РПЦ до відродженої УАПЦ слідом за протопресвітером Володимиром Яремою (Патріярхом Димитрієм) та прот. Іваном Пашулею, та слідує цією дорогою протягом 28 років.

Крім цього, якщо б такий лист існував, то Патріархія РПЦ давно би вже його опублікувала, як це зробила із зверненням Патріарха Філарета.

Також повідомляємо, що Патріархія УАПЦ подала у суд  щодо діяльності інтернет сайтів, які є підконтрольними  громадянці Наталії Шевчук щодо публікації провокативнийх матеріалів, що приносять репетутаційну шкоду УАПЦ та її Главі – Блаженнішому Митрополиту Макарію.

Запевняємо, що дана публікація не залишиться поза нашою увагою, Патріярхія УАПЦ готує наступний позив щодо публікації неправдивої інформації, яка руйнує довіру до інституції Церкви, самої УАПЦ та її Предстоятеля Блаженнішого Митрополита Макарія.