Братський хор "СТАВРОС" взяв участь у фестивалі "КЕРМЕШ НА ПОКРОВУ" у м. Львові


18 жовтня у неділю по Покрові парафія Покрови Богородиці УАПЦ м. Львова, що на вулиці Щирецькій вдруге організувала фестиваль лемківської і духовної пісні "Кермеш на Покрову". Традиційно захід розпочався із молитви за жертвами репатріації, депортації та акції "Вісла".

Проповідь виголосив онук депортованих лемків о. Михайло Кравчик, священик із с. Мальчиць Яворівського району, який згадав про страх депортації дідуся і бабусу та заготовлені на піддаші засушені харчі, які зберігалися у хаті до останніїх їх днів.

Священик наголосив про тяжку долю українців Закерзоння, які зазнавали поневірянь і в Польщі на Півночі, і в Україні, де вони були також чужими.

На КЕРМЕШ пибули православні хори із м. Львова "Ставрос" Братства св. ап. Андрія Первозваного, два парафіяльні, церкви свв. апп. Петра і Павла, "Родина" храму Преображення ГНІХ УГКЦ. Із м. Пустомит приїхав колектив "Радоцина".

Найголовнішими гостями були "Лем ми" гуртка Об'єднання українців у Польщі із с. Команчі під орудою п. Володимира Копилця та п. Маріани Ярої, які подарували автентичний лемківський спів

Лемківську поезію читав відомий літератор Богдан Пастух.
Фестиваль також був присвячений і 200-річчю від дня народження о. Михайла Вербицького. Поряд із лемківською піснею звучали і його твори.
Із вітальними та подячними словами звернулися священики парафії о. Михайло Садовський та о. Богдан Манчур.

На заході був присутній фундатор храму відомий мицинат п. Петро Писарчук, який має коріння із с. Овчари та старається для збереження прабатьківського духу у церкві Покрови, численні вірні із м. Львова та довколишніх сіл.

Завершив фестиваль колектив  «РАДОЦИНА» із м. Пустомит гімном «Гори наші Карпати», а після вручення подячних грамот усі співаки разом виконали молитву за Україну «Боже Великий, Єдиний».

Багато позитивних емоцій вирували на подвірї Покровської церкви у Львові, і погода, яка покропила дощем, а на молитві "Боже Великий, Єдиний" подарувала сонце і зрадувала веселкою.