Заява


Вих. № від 13.01.2014 р.Б.

   Львівське крайове ставропігійне братство святого Апостола Андрія Первозваного УАПЦ засуджує брутальну атаку антиукраїнських сил 11 січня 2014 р. на громадських активістів, коли так звані „тітушки” намагалися опоганити одну з найдавніших православних святинь м. Харкова – Свято-Дмитрівський храмовий комплекс, що об’єднує під своїм дахом окрім храму УАПЦ також ряд харитативних, навчальних, просвітницьких та єпархіальних інституцій Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ. На превеликий жаль це засвідчує, що виконавці і замовники таких провокацій далеко відійшли не лише від православного віровчення, але навіть не дотримуються норм християнської та загальнолюдської моралі. Адже ще у старозавітній традиції храм був прихистком для будь-кого – навіть негідника, котрий шукав порятунку!
   Доповненням до подій штурму християнської святині стали і провокації 12 січня 2014 р. з версіями про замінування згаданого храмового комплексу, що спричинило подальше порушення усталених церковних правил щодо поведінки у храмі.
   У зв’язку з названими подіями звертаємося до церковних ієрархів, громадських та політичних діячів, до всіх людей доброї волі рішуче засудити намагання перенести конфлікт представників влади зі своїм народом на міжконфесійний, міжетнічний рівень чи рівень громадянського протистояння, просуваючи злочинні технології вуличних провокацій до храмів Божих, коли навіть церковні стіни не зупиняють новоявлених безбожників.
   Збанкрутілим політикам та політиканам не вдасться ціною зневаги релігійних почуттів здобути прихильність громадян України, котрі згідно опитувань найбільше довіряють саме Церкві, а не політикам чи представникам державної влади.
   Пам’ятаймо, що „Бог осміяним бути не може! Бо що тільки людина посіє, те саме й пожне!” (Гал. 6:7)

За дорученням Управи
Голова Братства                       Володимир Харко