Громада УАПЦ повернула собі храм


1 грудня 2008 р. Черкаський окружний адміністративний суд розглянув позов парафії Вознесіння Господа нашого Ісуса Христа м. Канева (настоятель о. Володимир Червонников) проти Черкаської обласної державної адміністрації.

Канівська громада УАПЦ вимагала визнати незаконним розпорядження Черкаської адміністрації про внесення змін до статуту цієї громади, відповідно до яких вона переводилася в підпорядкування УПЦ-КП. Перереєстрація статуту була здійснена на початку 2008 р. начальником Черкаського обласного управління в справах національностей і релігій п. Сависьком, який раніше працював секретарем єпископа УПЦ-КП, на бажання колишнього настоятеля парафії о. Володимира Цянця, невдоволеного усуненням його від керівництва парафією.

Інтереси парафіян УАПЦ захищав київський юрист Михайло Шкабрій. Суд визнав незаконним розпорядження глави Черкаської обласної державної адміністрації про переведення парафії Вознесіння Господа нашого Ісуса Христа м. Канева в юрисдикцію УПЦ-КП. Тим самим відновлено юридичні права парафії Вознесіння Господа нашого Ісуса Христа м. Канева, що належить до Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ.