о. Юліяан Тимчук: "Діти повинні бути в храмі. Чому?"


Діти повинні бути в храмі. Чому?

 

Якщо ми прагнемо мати виховане, здорове та ерудоване покоління, то слід пам’ятати правило: «Те, що ви заклали дитині у ранньому віці, залишиться з нею упродовж всього життя».

Батьки повинні бути уважні до того, як росте дитина.

Важливо вести дітей у храм, адже так вони зрозуміють, для чого Ісус Христос страждав і помер на хресті. Поступово вивчатимуть справжню історію християнства. Відчують потребу в подальшому покаянні. А також навчаться спілкування з Господом у молитві

 

Прочитаймо, що пише про це Біблія та говорить сам Господь:

«До Нього ж приносили й немовлят, щоб до них доторкнувся, а учні, побачивши, їм докоряли. А Ісус їх покликав та й каже: Пустіте дітей, щоб до Мене приходили, і не забороняйте їм, бо таких є Царство Боже. Поправді кажу вам: Хто Божого Царства не прийме, як дитя, той у нього не ввійде!» (Луки 18:15-17)

Ісус Христос говорить про те, якими повинні бути щирими та відкритими люди, бо через дітей і дорослі можуть пізнати шлях до спасіння.

Кілька годин на тиждень у храмі дадуть такі плоди, про які ми і не уявляємо.

Думаю, не варто казати, що жоден мультфільм не замінить дитині присутність на Службі Божій.

Візьміть дитину до Церкви і самі прийдіть.

 

 

Яким має бути перелік справ християнина?

Подібно до того, як ми плануємо свої справи, у нашому житті має бути перелік дій на кожен день для духовного розвитку.

Якщо ми будемо християнами лише 2-3 години на тиждень, а саме в неділю, – втратимо головну свою перевагу: життя з Богом - 24/7.

 

 

 

Що говорить Біблія про романтику?

Біблія говорить живими прикладами.

У Біблії є неймовірні приклади здорових, правильних стосунків, про які хочеться розповісти. Коротко проаналізуймо відносини 4-ох пар з Біблії:

Ісаак та Ревека.

Моліться за тих, з ким бажаєте створити сім’ю. Любов – це не тільки почуття, це ще відповідальність один перед одним. Будьте готовими йти в далеку дорогу, можливо, у новий край. Будьте вірними.

Йосип та Марія.

Показуйте любов через дії. Підтримуйте один одного. Разом навчайтесь виконувати Волю Божу.

Акила і Прискилла

Учіться служити Христу разом. Розвивайте самовідданість. Поставте християнські цінності на перше місце. Шукайте спільне, а не відмінне. Будьте однією командою.

Захарія та Єлизавета.

Приймайте Волю Божу. Моліться за своє життя. Працюйте. Довіряйте Господу на своєму спільному шляху.

Ці приклади будуть корисні для тих, хто вже у стосунках. А також тим, хто тільки до них іде.

 

 

«Бог у мене в душі»

Мені часто доводилось чути «Бог у мене в душі», «Навіщо мені йти до церкви? Я вдома помолюсь!», «Головне – просто вірити» тощо.

Хочеться запитати таку людину:

-        Чи можна бути військовим лише в душі?

-        Чи можна бути лікарем тільки у серці?

Як, не знаючи ні теорії, ні практики, можна вважати себе професіоналом?

Звісно, релігія – це не професія, а спосіб життя. Тому істинно віруюча людина – не та, що визнає буття Бога, але живе так, як ніби Бога не існує. А та, яка все своє життя звіряє з божественним законом, яка намагається жити за заповідями Божими, яка прагне бути ближчою до Бога та краще пізнати Його.

Часто буває, що в людини все є, а спокою в душі немає. У таке життя потрібно вносити серйозні зміни. Цим людям необхідно відкрити дороговкази до змін.

Якщо ви впізнаєте себе у цих словах, то ось перший дороговказ - повноцінне життя з Богом

розпочинається з порогу до храму…

 

 

Церква – не «лавка чудес».

Людина завжди прагнула притягнути у своє життя різні чудеса, і ніколи не перестане шукати їх. Це не оминуло й християнство: є люди, які вважають його "лавкою чудес".

Про це хочу сьогодні поговорити

 

Читаючи Євангеліє, ми зустрічаємо багато див, які сотворив Господь.

Наприклад, одного разу Ісус нагодував 5000 чоловіків, не рахуючи жінок та дітей, п’ятьма хлібами і двома рибами. Це єдине чудо Спасителя (окрім Воскресіння), що описане усіма чотирма євангелистами.

(Мф. 14:14-22, Мк. 6:30-44, Лк. 9:10-17, Ін. 6:1-4)

Та не слід забувати, що чудо в Євангелії – це наслідок внутрішнього стану людини: доброти, щирості, жертовності, любові… Спочатку відбувається внутрішнє перетворення, утвердження віри, а далі, якщо на те воля Господа, здійснюється те, чого ми потребуємо.

Зараз нерідко можна зустріти людей, які приходять до церкви лише заради того, щоб сталася якась чудесна подія. А якщо дива немає, вони шукають іншу церкву та навіть приступають до ворожіння й різноманітних «магічних практик»!

Слід запам’ятати, що завдання церкви – не «виробництво» чудес, а спасіння душі людини.

Сумно, але часто у вигляді «виробництва чудес» пропагандується образ церкви з метою збільшення прихожан. На жаль так псується її суть і через неправильно обраний спосіб втрачається набагато більше.

Отже, раджу запам’ятати головне: Господь бачить серце людини і завжди готовий допомогти всім, хто потребує цього. Але й людина в дні, коли в неї все гаразд, не повинна забувати Бога.

 

Початок форми

 

 

 

Кінець форми