Вітальний лист о. Івана Пашулі з нагоди 30 ліття ІІІ відродження УАПЦ


Надзвичайно мило в сьогоднішній день вітати Блаженнішого Митрополита Єпіфанія, високопреосвященніших Митрополитів і Архиєпископів, преподобних Отців, братів і сестер з 30-літнім ювілеєм відродження УАПЦ.

З великою приємністю згадую духовне піднесення, яке царило в суботу 19 серпня 1989 р. в нашому храмі і біля нього.

В цей день стояла чудова погода і до церковних многоліть та співу кобзаря долучалися радісний гомін сотень львів‘ян, що ставили свої підписи на підтримку автокефалії. З особливою приємністю згадую Ставропігійське Братство св. Андрія, що вклало титанічну працю в розбудову автокефалії. Не можу оминути парафіяльних братств, що дуже часто, опереджуючи своїх настоятелів, долучали свої парафії до відродженої української Церкви.

Схиляю коліна перед родинами тих, що був замордований за Православіє або помер від тілесних ушкоджень, нанесених нерозсудливими братами.

Славлю всіх, хто потерпів наруги, насмішки, обмови, наклепи, поніс переслідування і недостаток, але не зрадив своєї віри Православної. Тішуся, що з ласки Божої дожив до тих днів, за які так мріяли святіші патріархи УАПЦ Мстислав і Димитрій.

о. Іван Пашуля, м. Мельбурн, Австралія