Братство провело щорічну звітну конференцію 2018 року


1 грудня Львівське ставропігійне Братство св. ап. Андрія Первозваного організувало щорічну звітну конференцію.

Захід розпочався із молитви в Успенській ставропігійній церкві м. Львова, яку очолив настоятель митр. прот. Ігор Бурмило у співслужінні митр. прот. Василя Луцишина (ректора ЛДС та Віце-Президента УБТ) та митр. прот. Романа Сотника (Миколаївського декана),  продовжився у формі конференції у Львівському музеї історіїі релігії.

На конференцію прибули представники усіх осередків братства, редколегії часопису "Успенська вежа" та братського хору "Ставрос".

Із вітальним словом виступив о. Василь Луцишин, який окреслив роль громадської організації, яка завжди з 1989 р. стоїть на стверджувальних засадах, несе місійну та культурно-просвітницьку працю у життя вірних УАПЦ  в м. Львові, області та в Україні.

 Із доповіддю про роль Константинополя у житті Львівської православної громади та Братства виступив о. Ігор Бурмило, який зупинився на принципах співпраці Братства та Церкви, ролі Братсва та його значенні у розвитку свідомості української громади.

Із доповіддю про роботу Братства виступив Голова о.д. Юрій Федів, який подякував усім за спільну працю у розбудові та зміцненні організації.

Із словами-роздумами виступили почесні братчики, зокрема і о. Роман Сотник, п. Оксана Мончин (Голова Петро-Павлівського осередку), п. Наталя Пецюх (Голова Голосківського осередку).

За результатами конференції було прийнято рішення висловити вдячність Вселенському Патріярхові Варфоломію за працю у створенні Помісної церкви в Україні та проголосити у Братстві 2019 рік БРАТСЬКОЇ РОДИНИ: присвятити роботу по укріпленню сімейних цінностей.