Духовенство УАПЦ Яворівщини у день Стрітення Господнього провело соборну молитву у храмі м. Яворова


В день Стрітення Господнього священики Яворівського деканату Львівської єпархії УАПЦ зібрались у Храмі Почаївської ікони Божої Матері м. Яворова, щоб соборно прославити Богородицю перед Її чудотворною іконою і попросити у Неї заступництва для нашого багатостраждального народу. З волі Божої, благочинний Яворівського деканату митр. прот. Тарас Піджарко мав можливість побувати з паломницькою поїздкою на Афоні і привіз звідти ікону Богородиці Скоропослушниці.

Очолив богослужіння о.декан Тарас Піджарко у співслужінні о.Володимира Кобзяка, о.Ярослава Яворського, о.Ігоря Мариняка, о.Михайла Кравчика, о.Руслана Купціва, о.Ореста Піджарка і о.Івана Духнича. Після завершення Молебня з Акафістом проповідь виголосив отець-благочинний, який розповів про святині святої гори Афон, і зокрема про ікону Скоропослушниці.
Ця ікона походить з 10 століття і зберігається в монастирі Дохіар. У 1664 році трапезар Ніл, проходячи в нічний час в трапезну із засвіченою лучиною, почув від образу Богородиці, що висів над дверима, голос, що закликає його надалі тут не ходити і не коптити ікону. Чернець подумав, що це жарт якого-небудь брата, нехтував знаменням і продовжував ходити в трапезну з лучиною, що коптила. Раптово він осліпнув. У гіркому розкаянні молився Ніл перед іконою Божої Матері, благаючи про прощення. І знов почув дивний голос, що сповіщав про прощення і повернення зору і наказував сповістити всій братії: «З цієї пори іменуватиметься ця ікона Моя «Скоропослушницею», тому що швидку всім, притікаючим до неї, виявлятиму милість і виконання прохань».
На Русі-Україні завжди користувалися великою любов'ю і шануванням списки з чудотворної Афонськой ікони «Скоропослушниця». Нехай же і ця ікона, яка перебуватиме тепер на Яворівщині, кличе всіх до молитви і богоугодного життя.