В Успенській ставропігійній церкві молитвою вшанували жертв Голодомору 1932-33 рр. та новомучеників українських


26 листопада в Успенській ставропігійній церкві м. Львова духовенством та вірними парафії молитвою було вшановано жертв штучного Голодомору 1932-33 рр.

Після третьої св. Літургії настоятелем храму митр. прот. Ігорем Бурмило було відслужено панахиду за мільйонами замордованих голодом українцями, яких у ці дні вшановує увесь християнський світ.

Саме у переддень в суботу молитву за жертвами Голодомору вперше в історії  відслужив Вселенський Патріярх Варфоломій в Миколаївському храмі м. Стамбула. 

В часі молитви в Успенській церкві також згадали тисячі духовенства та мирян УАПЦ першого відродження, які були знищені радянським режимом в 1930-х роках.

У своєму слові до вірних о. Ігор закликав до молитви за мучеників українських, які були знищені штучним голодом в 1930-х роках та процитував слова із Послання Святійшого Патріярха Димитрія, який дбав, щоб пам'ять про цих людей вічно жила у серцях вірних, щоб молитва до Всевишнього зігрівала їхні душі та живила нашу пам'ять про мільйони українців, знижених за українську ідентичність та самостверджуюче єство.