Тернопільщина урочисто відзначила 100 річчя Першого відродження УАПЦ


10 листопада 2017 року в Тернопільській єпархії урочисто відзначили 100-річчя початку відродження Української Автокефальної Православної Церкви.

Свято розпочалося Божественною св. Літургією у Кафедральному храмі Різдва Христового м. Тернопіль, яку очолив Блаженніший Макарій, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель Української Автокефальної Православної Церкви.

Його Блаженству співслужили: Високопреосвященнійший Володимир, архієпископ Житомирський і Поліський; правлячий архієрей Тернопільської єпархії Преосвященнійший Тихон, єпископ Тернопільський; Преосвященнійший Савва, єпископ Донецький і Слов’янський; духовенство з інших єпархій УАПЦ.

На Малому вході за заслуги перед Церквою та з нагоди 40-річчя священичої хіротонії Предстоятель удостоїв нагороди митрофорного протоієрея Тараса Дручка, декана Бучацького деканату, правом носіння другого хреста з прикрасами.

Під час богослужіння була піднесена молитва за Україну, воїнів, які стали на захист нашої держави та благочестивий український народ.

По завершенні літургії в Тернопільській обласній філармонії відбулась Урочиста Академія присвячена 100-річчю початку відродження Української Автокефальної Православної Церкви.

Із словом виступили предствники церкви та місцевої влади, музичну сторону представили як парафіяльні хори, так і запрошені колективи із Тернополя та області.

За матеріялами прес-служби Тернопільської єпархії УАПЦ