Братство організувало прощу по православних святинях Прикарпаття


23 вересня Львівське ставропігійне Братство св. ап. Андрія Первозваного організувало прощу до православних святинь Прикарпаття.

Вихованці недільної школи "Християнська надія", братчики та парафіяни історичної православної Успенської церкви УАПЦ м. Львова відвідали український Афон - Хресто-Воздвиженський Манявський скит.

Після молитви та екскурсії монастирем львів'яни відвідали Блаженний камінь. Хоч дощ так і не переставав падати, усі прочани відвідали цю святиню: від наймолодшого (4,5 роки) до найстаршого (75 років).

Наступною зупинкою прочан був кафедральний Покровський собор УАПЦ м. Івано-Франківська. Зустріч і екскурс провів ієр. Василь Олевич - катехит собору та Голова Івано-Франківського крайового братства св. ап. Андрія Первозваного. Священик розповів про історію православного Станіслава, про перший український православний храм, який був побудований у 1601 р., а також  ознайомив із сучасною історією храму, його реліквіями.

Також львів'яни відвідали Свято-Духівський храм УАПЦ, що у мікрарайоні "Пасічна". Його настоятель о. Василь Максимишин розповів історіюбудівництва церкви, яка споруджена у бойківському стилі, перекрита гонтою.

Цікавим є те, що храм є дворівневим, богослужіння служаться як у верхній, так і в нижній частині. Іншим фактом, який усіх присутніх зацікавив - це велика кількість квітів, декоративних рослин, які висаджені у церковному подвір'ї.

Зустріч із православним духовенством Івано-Франківщини залишила великий і теплий слід у душах прочан, збагатила історію і духовністю кожне серце та дало наснагу до наступної прощі в українські святині.