Миколаївський осередок Братства освятив свою братську хоругву


25 травня у день Вознесіння Господнього делегація Львівського крайового ставропігійного братства св. ап. Андрія Первозваного у складі п. Богдана Рожака, п. Віри Маркович, п. Ярослава Козака та п. Тараса Галушки відвідала місто Миколаїв Львівської області.

У деканальному храмі Успення Богородиці св. Літургію очолив миколаївський декан і настоятель громади митр. прот. Роман Сотник.

Цього дня після св. Літургії о. Роман звершив чин освячення братської хоругви, яку Миколаївський осередок виготовив у квітні місяці. "Ця подія є особливо приємна для тих, хто стояв при витоках нашої громади. Адже цього року виповнюється 25 років із дня її заснування. І Львівське крайове Ставропігійне братство Св. Андрія Первозванного також має пряме відношення до заснування та розвитку громади УАПЦ в Миколаєві" - зазначив у своєму слові о. Роман.

Після освячення до присутніх звернувся о. Роман, який привітав осередок із освяченням та ще одним кроком у роботі відновленої організації у Миколаєві.

Слова подяки лунали і від першого голови Братства п. Богдана Рожака, одного із перших членів п. Віри Маркович та голови осередку Василя Ланчевича.