У Львові вшанували пам'ять Патріярха УАПЦ Димитрія


Сьогодні, 25 лютого у 17-ту річницю упокоєння Патріярха УАПЦ Димитрія, у Петро-Павлівському храмі м. Львові родина та близькі прийшли пом'янути Його Святість.

Святу Літургію очолив львівський благочинний митр. прот. Олег Древняк. Співслужили клірики Петро-Павлівського храму: митр. прот. Микола Кавчак (настоятель храму та Голова Благодійного фонду ім. Патріярха Димитрія), прот. Микола Кавчак та ієр. Андрій Сельвестр.

Після відправи на могилі Патріярха Димитрія, який похоронений біля Петро-Павлівським храму було відслужено панахиду за спокій Його душі.

Присутні на відправі були родина Владики, братчики Львівського ставропігійного братства св. ап. Андрія Первозваного та управа Благодійного фонду ім. Патріярха Димитрія.

Із словом до присутніх звернувся благочинний м. Львова митр. прот. Олег Древняк, який звернув увагу, що Святійшого Патріярха  Димитрія потрібно шанувати не тільки як церковного діяча, а як і подвижника українського руху за Незалежність і суверенність держави та великого знавця мистецтвознавства.

Митр. прот. Микола Кавчак подякував духовенству за спільну молитву та звернувся із словом до родини, яка піклується могилою та храмом св. ап. Петра і Павла у м. Львові. Отець Микола згадав перші роки служіння із о. Володимиром та Його вклад у духовний розвиток Львова і всієї України.