Нацбанк випустить кольорову монету на честь святого Миколая


Національний банк України з 12 грудня вводить в обіг пам'ятну монету до дня Святого Миколая номіналом 5 грн, повідомляється на сайті НБУ.
Відзначається, що монета масою 16,54 грама вийде тиражем 75 тис. штук.

«Монета присвячена святу любові і турботи до ближнього – Дню Святого Миколая, який відомий своїм служінням людям, а історія його вшанування в Україні сягає ще часів Київської Русі. Життя цього святого пов`язане з творінням чудес, а його духовний досвід передається людям із покоління в покоління. Святий Миколай – символ доброго духу, що дбайливо спостерігає за дитиною впродовж року. А діти напередодні свята пишуть йому листи зі своїми побажаннями», – йдеться у повідомленні НБУ.

На аверсі монети розміщено: стилізоване зображення Святого Миколая, під яким - веселка з іграшками, малий Державний Герб України, рік карбування монети 2016, напис УКРАЇНА та номінал - 5 ГРИВЕНЬ; праворуч - логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України.

 На реверсі монети зображено кольорову композицію (використано тамподрук) - радісні діти з іграшками у руках, угорі напис - ДО НАС ЗАВІТАЙ,/СВЯТИЙ/МИКОЛАЮ!

За матеріалами http://risu.org.ua