Львівське ставропігійне братство провело щорічну звітну конференцію


3 грудня у приміщенні Львівського музею історії релігії Львівське ставропігійне Братство св. ап. Андрія Первозваного провело щорічну звітну конференцію.

Захід розпочався із молитви, яку провели в Успенській ставропігійній церкві священики о. Василь Луцишин - ректор ЛДС УАПЦ, о. Тарас Солук із храму Різдва Івана Хрестителя м. Львова та о. Роман Сотник із парафії Успіння Богородиці м. Миколаєва.

Із вітальним словом від духовенства виступив митр. прот. Василь Луцишин - Віце-президент Всеукраїнського біблійного товариства та ректор ЛДС УАПЦ, від управи Братства  - пан Роман Максимович, член Патріяршої ради УАПЦ.

Під час конференції із доповіддями виступили молоді братчики "Волонтерство і наша роль у ньому", яку виголосила п. Оксана Клим, "Православне монашество і братства" п. Андрій Павлишин.

Звіт про роботу у поточному році зачитав Голова Братства о. Юрій Федів. 

Із коротким циклом духовної музики виступив братських хор "Ставрос".

 У часі проведення конференції було презентовано книгу "Дивімося один одному у вічі", яка присвячена візитам Патріярха Мстислава в Україну. Її упорядник - Немировська Ніна Григорівна. Автор особисто мала змогу спілкуватися з Патріярхом Мстиславом та опікуватися його побутом у Харкові.  

Присутні могли поспілкуватися із Ніною Григорівною та отримати відповіді на поставлені запитання.

 Опісля братчики висловили свою думку щодо життя організації та суспільних процесів.

Голова Братства о.д. Юрій подякував присутнім за співпрацю протягом року та побажав наснаги і натхнення у праці на наступний період праці. 

Спільною молитвою завершилася щорічна Братська звітна конференція 2016 року.