Братчики передали допомогу для дітей в українському Донбасі


12 жовтня Львівське ставропігійне Братство св. ап. Андрія Первозваного передало через священика УАПЦ із м. Києва ієр. Максима Стрихаря дитячі речі для патріотичного населення українського Донбасу.

Протягом декількох тижнів тривав серед мирян УАПЦ м. Львова збір дитячих речей, які будуть адресно доставлені у села, які перебувають в першій лінії від окупованих територій.

Як зазначає священик, який щомісяця, а іноді і 2 рази на місяць, відвідує зону АТО, на цих територіях залишилося понад 500 дітей. 

Тож львівські братчики відгукнулися на потребу і прилучилися також до цієї доброчинної акції.

Священик Максим Стрихар очолює благодійну місію св. Юрія, яка заснована парафіями УАПЦ м. Києва Різдва Богородиці (митр. прот. Валерій Копійка) та свм. Юрія Побідоносця (ієр. Максим Стрихар). Зокрема волонтери опікуються українськими військовослужбовцями та грецькими селами, які зараз найбільше потерпають у Донецькій області від обстрілів бойовиків.

Зараз Львівське ставропігійне Братство св. ап. Андрія Первозваного продовжує збір речей, а також оголошує про збір українськомовної дитячої літератури та дитячих речей, які будуть передані до дня св. Миколая.

"Нашим обов'язком є допомога ближнім. Вже 27-й рік наше Братство працює у благодійних проектах. Це чи не єдина громадська організація, яка плідно працює протягом цього часу, сприяла розвитку і побудові українських церквов на Сході України. То ж і сьогодні ми у міру своїх можливостей працюємо з нашими парафіянами в УАПЦ та розвиваємо благодійний напрям роботи у Церкві" - зазначив Голова Братства о.д. Юрій Федів.