Шевченківські читання в Успенській церкві Львова


13 березня в Успенській церкві м. Львова діти недільної школи "Християнська надія" провели Шевченківські читання.

Молоді парафіяни при допомозі катехитів і духовенства кожного року готують Шевченківську програму та несуть його слово у світ. Захід відбувся у приміщенні Львівської духовної семінарії УАПЦ пройшли. Дітки із старшої та молодших груп підготували гарну програму, яку провадила пані Зоряна Вархович. Молитву перед початком заходу очолив о. Богдан Возняк. Завітала привітати молодь і Наталя Половинка - парафіянка Успенської церкви, лауреат Шевченківської премії. Крім дітей поезію читали Люба Хмелюк та Оксана Христук, Надія Єфремова, Валентина Віткалюк та Леся Кирилич. 

Наталя Половинка виконала ряд пісень на слова Тараса Шевченка, залучивши до спільного співу усіх присутніх.
Як зазначив керівник недільної школи о. диякон Юрій Федів: "Наше завдання крім навчити дітей катехизису є ще навчити любити усе українське, особливо із духовної точки зору. Адже Шевченко був досить віруючою людиною і коли читати оригінали творів, а не ті, що видані були за комуни, то можна прослідкувати, скільки стрічок із кожного твору було просто видалено режимом".

До цієї акції приєдналися також працівники VS Банку: цитували разом із дітьми творчість Шевченка та подарували для молоді солодкий стіл.

Світлини Мирослава Бачинського.