Братський хор "СТАВРОС" відвідав українців Надсяння в Польщі


8 листопада на запрошення Сяніцького відділу ОУП хор Львівського ставропігійного братства св. ап. Андрія Первозваного "Ставрос" відвідав с. Мокре (Польща) та взяв участь у святковому заході "Червона калина".

Вже 10 років українці Сяніччини збираються восени, щоб почути патріотичну поезію та пісню.

Цього року прибули наші люди із усіх куточків повіту та найбільше із с. Мокрого, с. Морохова, с. Команчі, м. Сянока та м. Загір'я.

Благословили проведення цього свята українські священики Православної на Греко-католицької Церков у Польщі.

Для гостей у сільському будинку культури виступили колектив "Лем МИ" із с. Команчі, "Співанка" та "Ослав'яни" із с. Мокрого.

Молодь із пунктів вивчення української мови у своїх віршах розповіла присутнім про почуття до рідної мови, якою їх виховують у сім'ях батьки.

Цьогорічний святковий захід був присвячений і 200-річчю дня народження о. Михайла Вербицького. Гості із м. Львова виконали ряд духовних піснеспівів видатного священика-композитора. Між творами коротко життєвий шлях одного із навідоміших творців церковної музики та автора державного гімну України розповідала п. Ліля Плахтій - керівник громадської організації "Центр розвитку української культури та самоорганізації".

Державним гімном у виконанні "Ослав'ян" та підтримці залу завершилося у Мокрому святкування "Червоної калини".

Поетичне завершальне слово мала п. Марія Білас - голова Сяніцького відділу ОУП, яка подякувала і колективам за їхню працю, і усім присутнім за небайдужіть та збереження культурного надбання.