Паломницький тур «Святинями Грузії» від Покровської парафії м. Боярки


приурочений до свята св. Георгія Переможця-Змієборця за маршрутом: Тбілісі-Кутаїсі-Мцхета-Сігнані-Тбілісі з 19 по 26 листопада

19 листопада. Перший день. Прибуття в Тбілісі.

Зустріч групи в аеропорту «Київ» (Жуляни). Реєстрація на рейс. Виліт в Тбілісі о 9:25 (рейс YE 211). Приліт в Тбілісі о 14:10. Проходження паспортного і митного контролю. Зустріч з гідом. Переїзд в Кутаїсі. Поселення в готелі. Вечеря. Ночівля.

 

20 листопада. Другий день. Кутаїсі-Тбілісі

Сніданок о 8:00. Виселення з готелю.

 Екскурсія по Кутаїсі. Відвідування святих місць Кутаїсі: монастир Гелати, монастир Богородиці поблизу Кутаїсі – найбільш знаний середньовічний монастир в Грузії, центр церковного та культурного життя, резиденція католикоса з ІІ-ої пол. XVI ст. до 1814 року, памятка Всесвытньоъ спадщини. Монастир Мотсамета, монастир Давида і Константина, храм Баграти. Відвідування печери Прометея або парка Сатапліа.

Переїзд в Тбілісі. Поселення в готель 3*ю Вечеря. Ночівля в Тбілісі.

 

21 листопада. Третій день. Тбілісі

Сніданок о 9:00. Збір групи.

Оглядова екскурсія по Тіблісі: старе місто, піша прогулянка по автентичним вуличкам, відвідування унікальної площі, де мирно співіснують храми трьох релігій – церква, мечеть і синагога, кафедральний собор Сіоні (ХІІ ст.), монастир Анчісхаті (VI ст), пантеон на горі Мтацмінда, фортеця Нарікала (підйом на фунікулері за додаткову платню). Вільний час.

Вечеря в традиційному грузинському ресторані. Ночівля в Тбілісі.

 

22 листопада. Четвер день. Мцхета

Сніданок о 8:30. Збір групи. Виїзд на екскурсію в м. Мцхета.

Мцхета – найдавніша столиця Грузії та її релігійний центр. Монастир Джварі – монастир і храм VII ст. Розташований на вершины гори, де згідно з історичними джерелами, сподвигла хрест свята рівноапостольна Ніна. Джварі – один з шедеврів архітектури по унікальності архітектурних форм і перша в Грузії пам’ятка Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Монастир Самтавро (на місці якого знаходився кущ ожини., під яким жила і проповідувала християнство свята нНно). Монастир Шио-Мгвиме – перша монаша спільнота на цьому місці була заснована у VI ст монахом Шио, одним з тринадцяти асирійських отців, які прибули в Грузію в якості християнських місіонерів.

Повернення в Тбілісі. Вечеря. Ночівля.

 

23 листопада. П’ятий день. Тбілісі-Гиоргоба

Сніданок о 9:00. Збір групи.

Гиоргоба  - день святого Григорія Переможця, покровителя Грузії і самого шанує мого святого Грузії. У всіх православних храмах країни проходять святкові Богослужіння. Прогулянка по святковому Тбілісі. По можливості, участь у святковій літургіі. Вільний час.

Вечеря. Ночівля.

 

24 листопада. Шостий день. Давид Гареджі – Сігнані

Сніданок о 8:00. Виселення з готелю. Збір групи. Виїзд на екскурсію в Кахеті.

Монастир Давид-Гареджі. Комплекс грузинських печерних монастирів VI ст. Монастир Бодбе був заснований на місці захоронення святої Ніно і є одним з перших християнських культових будівель на території Грузії. Огляд міста Сіганахи. Місто було засноване в XVII ст. при царі Іракліїї ІІ. Собор Ніноцмінда – давній храм, збудований в VI ст, знаходиться на території діючого жіночого монастиря імені Святої Ніно.

Розміщення в готелі в Сигнані. Вечеря. Ночівля в Сігнані.

 

25 листопада. Сьомий день. Алазанська долина-Телаві

Сніданок о 8:00. Виселення з готелю. Виїзд в Алазанську долину.

Монастирський комплекс Алаверди, монастир Некреси, на території якого знаходиться одна з найперших християнських церков Грузії, побудований в кінці IV ст. Архітектурна пам’ятка XVII ст. середньовічне місто-фортеця Гремі.

Переїзд в Тбілісі. Поселення в готель. Ночівля в Тбілісі.

 

26 листопада. Восьмий день. Виліт в Київ

Сніданок о 9:00. Вільний час. О 12:00 – виселення з готелю. Трансфер в аеропорт (без гіда). Реєстрація. Виліт з Тбілісі о 15:10 (рейс YE212). Приліт в Київ о 16:00.

 

Орієнтовна вартість подорожі - 535 $

 

У вартість входить:

·        авіапереліт Киїі-Тбілісі-Київ;

·        трансфер аеропорт-готель-аеропорт;

·        проживання 7 ночей в готелях Кутаїсі, Сігнані, Тбілісі (двох-, трох-, чотирьохмісні номери);

·        харчування: сніданок+вечеря;

·        транспортне обслуговування згідно програми;

·        супровід російськомовного гіда по всьому маршруту.

 

Додаткові витрати:

·        особисті витрати, в тому числі обіди та інше харчування, що не входить у вартість;

·        вхідні квитки по маршруту: фунікулер на Мтацмінда – 5 ларі; Канатна дорога на Нарвкала – 2 ларі; Сатапліаілі Прометей – 7 ларі (при бажання покататися на човниках (індивідуально) – ще 7 ларі). 1 ларі = 10 грн.

·        страхування (до 60 років-100 грн).

 

Важливо!

Більш точний порядок відвідування об’єктів, зазначених у програмі, визначається гідом та узгоджується з групою в залежності від погодних умов, часу огляду об’єктів та протяжності світового дня.

У випадку поганих погодних умов або сильних дощів екскурсія в монастир Давид-Гареджі може бути замінена на іншу екскурсію по Кахетії (на розсуд гіда) ;

Транспортне обслуговування та робота гіда у вільний час не передбачені;

Інформацію по факультативним екскурсіям і їх вартості можна буде отримати в гіда на місці.

 

За довідками звертатись до Свято-Покровської парафії

 

08154, Київська область, Києво-Святошинський район,
м. Боярка, вул. Білогородська, 11Б

 

Тел.: (045 98) 47 671, (044) 406 35 90, (098) 414 19 19.

 

Е-maill:          hram-pokrova@ukr.пеt      Сайт:  www.hram-pokrova.kiev.ua