ЮВІЛЕЙНА КОНФЕРЕНЦІЯ БРАТСТВА


13 лютого 2010 р. у стінах історичного Ставропігійного комплексу на вул. Руській у м. Львові відбулася ювілейна 20-та конференція Львівського Крайового Ставропігійного Братства св. ап. Андрія Первозваного.

На уростостях були присутні всі голови, які очолювали організацію протягом 20-річчя: Богдан Рожак, Роман Максимович та Тарас Дмитрик.

Після загальної молитви, було підведено підсумок діяльності Братства за поточний рік та минуле двадцятиліття, затверджено план роботи на 2010 рік. Було відзначено, що це є найстарша і єдина організація релігійного напрямку на території України, яка була відроджена в 1990 р. та безперестанно діє в УАПЦ протягом 20 років і є правонаступником Львівського Ставропігійного Успенського Братства.

Також відбулося обговорення проблем та перспектив єдиного і найстаршого видання в УАПЦ – часопису «Успенська Вежа», яка вже 19-й рік щомісячно виходить у світ та приносить вістку про життя громад в Україні.

Братство прийняло рішення клопотати до міської Ради м. Львова про затвердження рішення комісії Міської ради щодо перейменувань вулиць м. Львова, перейменувати частину вулиці Мечнікова на вул. Патріярха Димитрія. Також прийнято рішення про клопотання та здійснення всіх необхідних першопочаткових дій щодо відновлення музею Ставропігії.

Після звітування Управи Братства, присутні делегати переобрали керівні органи Львівського Крайового Ставропігійного Братства св. ап. Андрія Первозваного.

Новим Головою обрано Романа Максимовича, заступниками Тараса Дмитрика і Юрія Федіва.

Головним редактором «Успенської Вежі» затверджено Олега Пендерецького, членами редколегії – Віру Маркович, Миколу Бандрівського, Романа Максимовича та Юрія Федіва.