День дитини у УАПЦ


01 червня у День захисту дітей Львівська єпархія УАПЦ організувала дитячу прощу до Святогірського чоловічого монастиря в с. Ушня Золочівського району. 

За 25 років після третього відродження УАПЦ в Україні, що відзначатимуть 19 серпня, вперше організовано молодь-дітей церкви на спільну моли

Вихованці недільних шкіл Львівського деканату єпархії УАПЦ спільно молилися за успішне закінчення навчального року, мир і добробут українського народу, за упокій військових, в тому числі, і загиблого під Слов’янськом генерала Сергія Кульчицького, якого у суботі поховали у Львові. Не зважаючи на дощ та холодну погоду, прибуло понад 80 дітей із львівських парафій Успення Богородиці, Успення праведної Анни, Покрови Богородиці (вул Щирецька), Рвн. кн. Володимира (м. Львів-Винники), Вмч. і ціл. Пантелеймона (8-ма клінічна лікарня).

Святу літургію у співслужінні о. Богдана Манчура та о. Нестора Василини звершив владика Макарій у старовинному храмі св. Онуфрія (XVIII ст.), який було перенесено у монастир із с. Біскувичів Самбірського району.

Митрополит Макарій подякував усім катехитам за працю з дітьми, за патріотичне виховання молоді, бо це майбутнє церкви.

Супроводжував співом св. літургію хор Братства св. ап. Андрія Первозваного.