Світла книга про світлу людину


9 жовтня 2011 р. з нагоди недавнього тезоіменитства Патріярха Димитрія (4 жовтня) Харківське крайове братство апостола Андрія Первозваного провело обговорення книги «Спогади. Патріярх Димитрій (Ярема).

Пастир, патріот, дослідник», виданої благодійним фондом ім. Патріярха Димитрія на початку 2011 року. Щира, без пафосу, розмова про враження, які пережили читачів цієї книги, свідчила про її значення як для вірних Української Автокефальної Православної Церкви, предстоятелем якої був Патріярх Димитрій, так і для широкого загалу, оскільки, як висловилась титар Свято-Дмитрівського храму Харкова Ольга Різниченко, вона має величезне виховне значення для молодого покоління у формування християнських цінностей і може бути в нагоді батькам для виховання їх дітей.

За словами багатолітнього члена Братства, колишнього директора дитячої недільної школи, а нині викладача Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, Олени Матушок – «це світла книга про світлу людину». Голова Харківського крайового братства апостола Андрія Первозваного Вадим Приходченко зазначив, що цінність видання саме в тому, що для майбутніх пастирів зазначене видання тяжко переоцінити, адже Патріярх Димитрій може бути справжнім орієнтиром у служінні Богу та Україні.

Всі без винятку учасники обговорення «Спогадів», звертали увагу на виняткову особистість Патріярха, його багатогранний талант, скромність, любов до Бога і людей, невтомне служіння обраній справі, патріотизм, який пронизував всю його діяльність.

Тож, варто було б завершити словами члена Братства Марії Луговенко, яка побажала: «щоб вірні нашої церкви були достойні нашого Патріярха Димитрія».