22 травня 2011 року


Відбулося урочисте відкриття першої православної недільної школи у Золочівському районі Львівської області.

Незважаючи на те, що на Золочівщині діє понад 55 православних парафій тільки у грудні 2010 році вдалося організувати на рівні парафії процес вивчення релігії.

Урочистості розпочалися із св. Літургії у деканальному храмі св. Софії м. Золочева при якому відкрито душпастирський катехитичний центр. До присутніх парафіян звернувся із пастирським словом декан золочівського благочиння УАПЦ, настоятель софіївського собору о.Василь Саган, який зазначив про вагомий і великий сенс навчання релігії молодшим поколінням, закладення християнських чеснот для маленьких парафіян.

Керівник недільної школи п. Неля Мельник наголосила на широкому профілі діяльності, оскільки нововідкрита школа працюватиме по суботах і неділях та має вже 4 учителів: релігії, церковного співу, літературознавства та художнього мистецтва. Дитячий хор школи виконав великодні піснеспіви, а парафіяльний хор твір «Молитву проллю до Господа». Опісля всі присутні прошли до приміщень недільної школи, де відбулося урочисте освячення приміщень. Настоятель парафії Всіх святих УАПЦ м. Золочева о.Орест Галан також наголосив на важності відкриття першого православного центру на Золочівщині.

Квартет духовенства золочівського благочиння «Левит» виконав духовні твори. Після усіх урочистостей відбувся перший урок для перших вихованців, який провела п.Наталя Ельяшевська.