20 років «Успенській вежі»


05 березня 2011 р. відбулися урочистості з нагоди 20-тиріччя виходу у світ першого номеру газети Львівського ставропігійного Братства св. ап. Андрія Первозваного (УАПЦ) «Успенська Вежа», однієї із найстаріших християнських часописів України.

Урочистості розпочалися із відправи подячного молебня в Успенській церкві м. Львова, який очолив архієпископ Львівський Макарій у співслужінні духовенства львівського деканату. Владика подякував працівникам газети за плідну і жертовну працю над газетою.
Продовжилися урочистості святковою академією у Львівському музею історії релігії.
З привітальним словом до присутніх звернувся п. Анатолій Троян – голова Івано-Франківського Братства св. ап. Андрія Первозваного, який зачитав привітання від митрополита Галицького Андрія (Абрамчука). Вітання від імені архієпископа Харківського і Полтавського Ігора (Ісіченка) виголосив п. Тарас Дмитрик. Від Хмельниччини промову виголосив благочинний кам’янець-подільського благочиння о. Ігор Герій, який прибув із численною делегацією вірних УАПЦ.
Організатори зуміли зібрати більшість редакторів газети та братчиків, які займаються розповсюдженням «Успенської вежі» протягом 20 років. Своїми спогадами щодо реєстрації в 1991 році та випуску перших номерів поділився п. Святослав Ярема. До присутніх звернулися п. Андрій Юраш, прот. Йосиф Богдан, п. Віра Маркович, п. Роман Максимович, п. Микола Бандрівський та п. Тарас Дмитрик.
Грунтовну доповідь щодо розвитку «Успенської Вежі» на східних теренах України виголосила член спілки журналістів п. Ніна Немировська (м. Харків). Щодо місця «Успенської Вежі» в інформаційному просторі України поділився директор РІСУ п. Тарас Антошевський.
Щирі вітання, виявлені у піснеспівах подарували Софія Федина та хори львівських храмів Свв. апп. Петра і Павла та Успення Пресвятої Богородиці.
Завершилися святкування многоліттям та побажаннями успіхів на подальшу плідну працю.

 Юрій Федів